Uniavisen
Københavns Universitet
Uafhængig af ledelsen

Seminar

Fagets Videnskabsteori og Filosofikum 2.0

Seminar — INDsigtseminar ved Forskergruppen for Videnskabsteori, Videnskabshistorie og Videnskabsstudier: Sara Green, Mikkel Willum Johansen, Claus Emmeche, Hanne Andersen og Henrik Kragh Sørensen,  Institut for Naturfagenes Didaktik, Københavns Universitet.

Info

Date & Time:

Place:
Institut for Naturfagenes Didaktik, Øster Voldgade 3, 1350 København K

Hosted by:
Institut for Naturfagenes Didaktik

Cost:
Free

signup

Med jævne mellemrum diskuterer vi i Danmark, om vi burde genindføre det filosofikum, som efter århundreders ubrudt virke blev nedlagt i de tumultariske 1970ere. Da debatten atter bølgede omkring årtusindeskiftet, blev det genindført i en opdateret og fagnær udgave under navnet Fagets Videnskabsteori. I 2017 gjorde daværende forskningsminister Søren Pind det til en mærkesag, at genindføre et bredt dannelseselement på universitetsuddannelserne, og hans forslag bliver nogle gange omtalt som et Filosofikum 2.0.

I dette INDsigt-seminar ser forskere fra Forskningsgruppen Videnskabshistorie og Videnskabsteori, Institut for Naturfagenes Didaktik nærmere på Fagets Videnskabsteoris historie, implementering og undervisning, især på de naturvidenskabelige uddannelser, og vi sætter diskussionerne om filosofikum i et internationalt perspektiv.

Læs mere og tilmeld dig.

Seneste