Uniavisen
Københavns Universitet
Uafhængig af ledelsen

Foredrag

Fashionably Lates: Camouflage fra skyttegrav til storbyjunglen – tendenser i modens mønstre

Foredrag — Ny foredragsrække om modens natur.

Info

Date & Time:

Place:
Geologisk Museum
Øster Voldgade 5-7
1350 København K

Hosted by:
Statens Naturhistoriske Museum

Cost:
75 dkk alm. / 60 dkk studerende og årskortholdere (+gebyr)

signup

Foredrag v./ Michael A. Langkjær, historiker, Ph.d. og forsker bl.a. i mode- og kostumehistorie.

Del af ny foredragsrække, som er udviklet i forbindelse med sommerens store særudstilling Fashioned from Nature på Geologisk Museum.

Hvorfor er camouflage blevet et tilbagevendende tema i nyere tids mode? Ud over at have klare associationer til militæret er camouflage-looket uløseligt forbundet med revolution, modstandskamp og det skær af mystik, som omgiver guerillaen. I aftenens foredrag guider Michael A. Langkjær os igennem camouflagens historie – fra skyttegrav til storbyjunglen.

I de senere år er den såkaldte ‘by-camouflage’ (urban camouflage) især blevet brugt af afrikanske-amerikanske rock-grupper, mens kvindelige kunstnere har omfavnet stilen som et symbol på deres styrke som køn (empowerment). Samtidig gør farverigdommen og formerne i camouflage-mønstrene dem æstetisk tiltrækkende i sig selv. Camouflage er også funktionelt i outdoor og militære sammenhænge, og såkaldte ‘intelligente tekstiler’ gør os nu i stand til at gå i et med vores omgivelser – ligesom det allerede længe har været tilfældet med kamæleoner og blæksprutter!

Fashionably Lates er en foredragsrække, som er udviklet i forbindelse med sommerens store særudstilling Fashioned from Nature på Geologisk Museum. Dyk ned i modens natur i en række talks ved førende eksperter indenfor modens bæredygtighed, innovation og historie. Kombiner foredraget med et besøg i udstillingen samme dag indenfor normal åbningstid kl. 10 – 17 (mandag lukket) og få rabat på din museumsbillet.

Læs mere om arrangementet på vores hjemmeside og find flere oplysninger om særudstillingen Fashioned from Nature her.

Seneste