Uniavisen
Københavns Universitet
Uafhængig af ledelsen

Debat

Feministisk fagkritik på universitetet. Aktivisme dengang og i dag.

Debat — Hvilket aftryk satte kvindebevægelsen på universitetet i 70'erne? Og hvordan ser det ud i dag med kritikken af curriculum?

Info

Date & Time:

Place:
KUB Sdr. Campus, Karen Blixens Plads 7, 2300 København S.

Hosted by:
Jytte Nielsen

Cost:
Free

signup

På KUB Sdr. C. markerer vi 50-året for Rødstrømpebevægelsen med en hjemmeside, en udstilling og debatarrangementer.

Rødstrømperne satte deres præg på universitetet kort efter bevægelsens start. De kritiserede universitetet for at være et universitet kun for mænd og insisterede på at få plads og synlighed. Derudover kritiserede de den mandlige videnskab og det eksisterende curriculum. Der blev etableret kvindegrupper, afholdt temadage, igangsat kvindeprojekter og oprettet kurser i kvindespecifikke emner.

Men hvilken betydning og gennemslagskraft fik bevægelsen egentlig for studiernes indhold? Lykkedes det at ændre curriculum dengang? Og hvordan ser curriculumkritikken ud i dag?

Vi har inviteret nogle af dem, som gik forrest i 1970’erne og nogle af dem, der er aktive i dag, til en samtale om faglig aktivisme på universitetet.

Deltagere i arrangementet er kønsforsker og fhv. direktør for KVINFO, Elisabeth Møller Jensen, kønsforsker og lektor på RUC, Signe Arnfred, stud.soc. i Internationale udviklingsstudier, RUC Frederikke Veirum Høgsgaard og stud.mag. i Litteraturvidenskab Veronika Ahrensbøll Schultz. Projektleder og skribent Katrine Arnfred er moderator.

Pga. corona-restriktionerne er der kun plads til 43 deltagere og tilmelding på nedenstående link er påkrævet:
https://kubkalender.kb.dk/calendar/lithouse/3606240?hs=a

Udstillingen kan ses på KUB Sdr. Campus, Karen Blixens Plads 7 frem til den 31. december i bibliotekets åbningstid.
Se: https://kub.ku.dk/biblioteker/sc/

Seneste