Uniavisen
Københavns Universitet
Uafhængig af ledelsen

Øvrige

Filosofisk Fugle- og botaniktur Bustur til Stevns Klint

Øvrige — Tur i det fri med studenterpræst Nicolai Halvorsen, Flemming Eklund & Claus Emmeche

Info

Date & Time:

Place:
Sjælør station, (mødested, kl. 7:50 senest)

Hosted by:
Nicolai Halvorsen

Cost:
Free

signup

Vi fortsætter sidste års succes med en bustur og tager på en heldagstur til Stevns klint.

Stevns klint er et enestående naturområde, der er et UNESCO-verdensnaturarv område. Det er et af de få steder, hvor man direkte i klinten kan se spor af den masseuddøen som for 66 mio. år siden udslettede halvdelen af jordens arter. Området er både geologisk og palæontologisk meget spændende; men det er også et af Danmarks bedste trækfuglesteder foruden hjemsted for sjældne blomster. Vandrefalken yngler på klinten og man finder specielle planter, som trives på næringsfattige, kalkrige og lerede skrænter.

 

Vi vil begynde med at køre til Holtug kridtbrud og udforske området og muligvis senere køre længere sydpå og se Højerup gamle kirke og kysten dernede.

Der vil være kyndig vejledning undervejs fra biolog lektor Flemming Ekelund. Lektor Claus Emmeche vil igangsætte den filosofiske samtale og undren. Studenterpræst Nicolai Halvorsen vil komme med en opbyggelig tale efter frokosten.

Turen har begrænset pladser og arrangeres i samarbejde med “Laboratoriet for Naturfilosofi” under Institut for Naturfagenes Didaktik.

 

Turen er forbeholdt  studerende ved universiteter og højere læreanstalter.

Tilmelding på vores hjemmeside

Seneste