Uniavisen
Københavns Universitet
Uafhængig af ledelsen

Øvrige

Filosofisk Fugle- og botaniktur med bus til Bjergene og Eskebjerg Vesterlyng I Odsherred.

Øvrige — Filosofisk Fugle- og botaniktur med bus til Bjergene og Eskebjerg Vesterlyng I Odsherred med Studenterpræst Nicolai Halvorsen, biolog lektor Flemming Ekelund og Lektor, biolog og videnskabsteoretiker Claus Emmeche. Obligatorisk tilmelding.

Info

Date & Time:

Place:
Mødested: Sjælør Station

Hosted by:
Studenterpræsterne på KU

Cost:
Free

signup

Forårets bustur går denne gang til de fredede områder Bjergene/Vejrhøj og Eskebjerg Vesterlyng I Vestsjælland.

Bjergene er et kuperet område omkring Vejrhøj, ud mod Nekselø bugt og  ikke langt fra Dragsholm slot. Området er mest overdrev med en meget varieret og speciel flora. Mod syd findes tangen Sanddobberne, en revledannelse med en lagune indenfor. Der er også et varieret dyre- og ikke mindst fugleliv.

Eskebjerg Vesterlyng ligger syd for Havnsø og er et meget specielt område på Sjælland. Det er hævet havbund og ret fladt. Det huser Sjællands største hede, men der er også områder med eng, overdrev og rigkær. Det regnes for at være Vestsjællands bedste botaniske lokalitet. Her findes flere orkide-arter, og man kan være heldig at finde smalbladet hareøre. Der er også et meget fint dyre-og fugleliv. Man kan bl.a. være heldig at se både den almindelige bynkefugl og den sortstrubede bynkefugl i området.

 

Der vil være kyndig vejledning undervejs fra biolog lektor Flemming Ekelund. Lektor Claus Emmeche vil igangsætte den filosofiske samtale og undren. Studenterpræst Nicolai Halvorsen vil komme med en opbyggelig tale efter frokosten.

Turen er afholdes altid i god ånd, med fokus på samtale og fællesskab. Husk at tage mad og drikke med, godt fodtøj og påklædning efter forholdene. Vil man se fugle er det en god ide at medbringe en kikkert. Vil man studere planter kan en lup være nyttig.

Turen arrangeres i samarbejde med “Laboratoriet for Naturfilosofi” under Institut for Naturfagenes Didaktik. Turen er gratis.  Obligatorisk Tilmelding til turen foregår via vores hjemmeside se registrering

Turen er primært for studerende ved universiteter og højere læreanstalter. Der er et begrænset antal pladser og det er først til mølle. Yderligere oplysninger praest@sund.ku.dk

Seneste