Uniavisen
Københavns Universitet
Uafhængig af ledelsen

Foredrag

Foredrag: Angstens formforvandlinger

billede: Ukendt

Foredrag — Angst er ifølge ph.d. i nordisk litteratur, Markus Floris Christensen, mere end en psykisk lidelse, mennesker skal kureres for. Den er også en kilde til litterær skabelse, der er blevet erfaret, fortolket og forvandlet til litterær form gennem hele litteraturhistorien: fra oldtidens Gilgamesh til samtidens Knausgård. Kom med til foredrag ved Markus Floris Christensen torsdag d. 28. oktober kl. 19.30. Tilmeld dig på hjemmesiden: https://studenterpraesternekbh.dk/events/angstens-formforvandlinger/?occurrence=2021-10-28

Info

Date & Time:

Place:
Hans Tausens Kirke
Halfdansgade 6, 2300 København S

Hosted by:
Studenterpræsterne på KU

Cost:
Free

signup

Universitetets studenterpræst, Inger Lundager Knudsen, inviterer ved dette foredrag ph.d. i nordisk litteratur Markus Floris Christensen til at tale om angst.

Angst er en fundamental grundfølelse i den menneskelige tilværelse, der er blevet erfaret og fortolket på vidt forskellige måder gennem historien. I nutidens samfund betragtes angst i altovervejende grad som en mental sygdom og et samfundsmæssigt sundhedsproblem, der skal ryddes af vejen. Men angst er iflg. Markus Floris Christensen mere end en biomedicinsk psykisk lidelse, mennesker skal kureres for. Den er også en kilde til litterær skabelse, et gådefuldt fænomen, der er blevet erfaret, fortolket og forvandlet til litterær form gennem hele litteraturhistorien: fra oldtidens Gilgamesh til samtidens Knausgård.

Ved dette foredrag vil Markus Floris Christensen diskutere nutidens herskende opfattelse af angst ud fra et æstetisk og filosofisk perspektiv, så vi kan overleve angsten med angsten i behold – og som Inger Christensen skriver – lære at gå ind under angsten, som man går ind under bruseren.

Arrangementet er gratis, men kræver tilmelding herunder. På grund af pladsbegrænsning er foredraget forbeholdt studerende.

Tilmelding sker på vores hjemmeside: https://studenterpraesternekbh.dk/events/angstens-formforvandlinger/?occurrence=2021-10-28

Seneste