Uniavisen
Københavns Universitet
Uafhængig af ledelsen

Debat

Foredrag & Debat: Religion og Hjerneforskning

Debat — Foredrag og debat om religion og hjerneforskning med professor Troels W. Kjær og Studenterpræst Nicolai Halvorsen

Info

Date & Time:

Place:
Skt. Johannesgården, Blegdamsvej 3B, store sal, kælderen

Hosted by:
Nicolai Halvorsen

Cost:
Free

signup

Hvad kan moderne hjernevidenskab sige om tro? Og hvad kan tro sige om hjernevidenskaben? Er Gud blot et produkt af vores tankespind, eller er det netop Gud, der har givet os muligheden for at reflektere over Gud og os selv?

 

Videnskabens og religionens tilgange til troen er meget forskellige. Er det muligt at mødes og have en fornuftig drøftelse styrkerne og begrænsningerne ved de forskellige tilgange? Kan troens verden lære noget af videnskaben og kan videnskaben lære noget af troens tilgang?

 

Professor Troels W. Kjær og Studenterpræst Nicolai Halvorsen kommer med hver deres bud på problemstillingerne, derefter vil der være mulighed for spørgsmål og debat.

 

Troels W. Kjær er forfatter, hjerneforsker og speciallæge. Han er en af landets førende eksperter i hjerneforskning med særlig interesse i stimulering og træning af hjernen. Studenterpræst Nicolai Halvorsen har gennem mange år været interesseret i forholdet mellem naturvidenskab og teologi.

 

Ingen tilmelding påkrævet

Seneste