Uniavisen
Københavns Universitet
Uafhængig af ledelsen

Foredrag

Foredrag: "Det er en varm tid, som vi lever i" ved rektor på Metropol Stefan Hermann

Foredrag — Spørgsmålet er, om COVID-19-krisen fremmede en genkomst af beskedenhed og vedholdenhed, selvbegrænsning og moderation? Og om der heri er et vægtigt budskab til et samfund i overophedning?

Info

Date & Time:

Place:
KUB,
Søndre Campus,
Karen Blixens Vej 7.

Hosted by:
Inger Lundager

Cost:
Free

signup

I 70’erne sang Kim Larsen: ”Det er en kold tid, som vi lever i – alle går rundt og fryser”, men i dag er problemet nok snarere overophedningen af vores forhold til naturen, til hinanden og til os selv.

I dag smelter vi ned med stress og politikerne agerer på brændende platforme. Naturen er i bogstavelig forstand overophedet og i den offentlige debat raser følelserne, og vi lukker os i fællesskaber med dem, vi ligner, frem for at tage udgangspunkt i rollen som borgere og kæmpe for almene idealer.

COVID-19 satte en parentes om denne overophedning. Spørgsmålet er, om COVID-19-krisen fremmede en genkomst af beskedenhed og vedholdenhed, selvbegrænsning og moderation? Og om der heri er et vægtigt budskab til et samfund i overophedning?

Stefan Hermann er rektor på Københavns Professionshøjskole og aktuel med bogen Det er en varm tid som vi lever i (2021). Har tidligere bl.a. udgivet Hvor står kampen om dannelsen? (2016).

Tilmelding på: kubkalender.kb.dk/event/3831228event/3831228 (link i oversigt)

Seneste