Uniavisen
Københavns Universitet
Uafhængig af ledelsen

Foredrag

Foredrag med Vin og Videnskab: Hvalnationen Danmark

Foredrag — Til dette Vin & Videnskab tager vi et nærmere kig på delfinerne og de øvrige danske hvaler - du behøver nemlig ikke længere rejse ud i den store verden for at komme på delfinsafari!

Info

Date & Time:

Place:
Chr. Hansen Auditoriet, Bartholinsgade 4A, 1356 København K. Bygning 34.0.01

Hosted by:
Statens Naturhistoriske Museum

Cost:
Billetpris: 110 – 150 dkk

signup

CARL CHR. KINZE Hvalforsker
SIGNE SVEEGAARD  Marsvineforsker
MORTEN TANGE OLSEN  Hvalforsker
HENRIK LAURIDSEN Biolog, hvalhjerteforsker
PETER AGGER  Læge, hvalhjerteforsker

Du behøver ikke længere rejse ud i den store verden for at komme på delfinsafari. De sidste tre år har en flok øresvin holdt til i Thyborøn Kanal, hvor Vesterhavet og Limfjorden mødes. Og siden 2019 har et andet øresvin, i folkemunde kaldet Delle, været fast inventar ved Svendborg, hvor det ofte ses svømme sammen med Ærø-færgen ind og ud af havnen. Den største af alle delfinarterne, spækhuggeren, er også blevet observeret talrige gange i danske farvande de seneste år, og en af dem blev landskendt, da den strandede i Limfjorden i år.

Til dette Vin & Videnskab tager vi et nærmere kig på delfinerne og de øvrige danske hvaler. Det skal også handle om den hyppigste hjemlige hval, marsvinet, som forskere har studeret indgående i en årrække, og om yderst sjældne, eksotiske besøgende fra dybhavet i form af næbhvaler, som der er strandet hele tre forskellige arter af på blot to år. Og endeligt skal vi præsenteres for, hvad undersøgelser af hjerterne hos en stribe større hvaler, der er strandet herhjemme, har afsløret om tilpasningerne hos disse enorme havpattedyr.

Til arrangementet serveres et glas vin (inkluderet i prisen).

Seneste