Uniavisen
Københavns Universitet
Uafhængig af ledelsen

Forelæsning

Foredrag om økonomi og kristendom

Forelæsning — I anledning af udgivelsen af bogen 'Økonomi og kristendom – En debatbog' den 21. marts, afholder Eksistensen samme dag kl. 16:30-18:00 et arrangement, hvor du kan høre et foredrag af tre bogens redaktører: Jonas Adelin Jørgensen, Martin Ishøy og Andreas Østerlund Nielsen.

Info

Date & Time:

Place:
Eksistensen
Frederiksberg Allé 10
1820 Frederiksberg

Hosted by:
Eksistensen

Cost:
Free

Økonomi og kristendom handler om forholdet mellem kristendom og økonomi, i første række inden for kirker i Danmark, men med det videre perspektiv, at kirkerne kan og bør bidrage til hele samfundet på dette felt. Udgivelsens mål er ikke at tale for et bestemt økonomisk eller teologisk synspunkt, men snarere at igangsætte en bred samtale og debat om forholdet mellem kristendom, kirke og økonomi, samt at motivere læseren til at sætte sig ind i økonomiens betydning for menneskers liv med hinanden.

Jonas Adelin Jørgensen er generalsekretær i Dansk Missionsråd og ekstern lektor ved Det Teologiske Fakultet, Københavns Universitet.

Martin Ishøy er sognepræst i Sankt Jørgensbjerg sogn, Roskilde. Har skrevet ph.d. afhandling i miljøetik og opfatter sig selv som økoteolog.

Andreas Østerlund Nielsen er freelanceteolog (helsyn.dk) med fokus på holistisk-integreret mission, herunder spørgsmål om økonomi og kristendom.

Økonomi og kristendom udgives i et samarbejde mellem Dansk Diakoniråd, Danske Kirkers Råd (Grøn Kirke) og Dansk Missionsråd. Bogen er redigeret af Andreas Østerlund Nielsen i samarbejde med Jonas Adelin Jørgensen og Martin Ishøy. Bogen indeholder i alt 21 forskellige artikler om emnet kristendom, kirke og økonomi.

Arrangementet er gratis, og Eksistensen byder på et glas vin.

Seneste