Uniavisen
Københavns Universitet
Uafhængig af ledelsen

Foredrag

Forhud, prepuce, foreskin

billede:

Foredrag — Forhud, prepuce, foreskin Gratis foredrag ved Speciallæge Jørgen Hoppe:

Info

Date & Time:

Place:
Bredgade 62

Hosted by:
DMHS

Cost:
Free

Gratis foredrag ved Speciallæge Jørgen Hoppe:

I 2009 var jeg – i forbindelse med mit arbejde som praktiserende læge – som sædvanlig på Lægedage med en god ven og kollega. I en af pauserne mellem sessionerne gik vi ind på medicinerbogladens stand. Min kollega købte bl.a. det nyeste amerikanske anatomiske atlas: Gray’s Anatomy Fortieth Edition. I en af de følgende pauser bladede vi i atlasset, og jeg bemærkede og undrede mig over at i alle afbildninger af penis var penis afbildet omskåret. Der fandtes ingen afbildning eller anatomisk beskrivelse af forhuden.

Nogle måneder senere hørte jeg en oplæsning i radioen fra Det Gamle Testamente. Oplæsningen handlede om den pagt Abraham indgik med Gud. Pagtens ordlyd er i nutidigt sprog, at hvis Abraham forpligtede sig til at lade alle jødiske drengebørn omskære på 8. dagen efter fødslen, ville Gud til gengæld mangfoldiggøre jøderne.

Disse to udsagn er baggrunden for at jeg siden har beskæftiget mig med forhuden, dens anatomi, funktion og kulturhistorien omkring forhuden og fraværet. Tidligt i forløbet henvendte jeg mig til professor i sexologi Preben Hertoft, der fandt mine overvejelser interessante. Han rådede mig til at finde et godt team til det fremtidige samarbejde. Jeg arbejder i dag sammen med lektor i neuroimaging på Aarhus Universitet Michael Winterdahl og overlæge i sexologi på Sexologisk Center på Aalborg Universitetshospital Astrid Højgaard.

Bemærk: Den ordinær generalforsamling vil starte 18:30 i auditoriet.

Seneste