Uniavisen
Københavns Universitet
Uafhængig af ledelsen

Debat

Fornuftens søvn avler uhyrer

Debat — Fejringsdag i Rundetårn med musik, vin og paneldebat af høj kvalitet om det postfaktuelle samfund.

Info

Date & Time:

Place:
Rundetårn, Købmagergade 52A

Hosted by:
Rundetårn, København

Cost:
90 kroner

signup

Vi markerer den filosofisk videnskabelige traditions 2602 års fødselsdag (Thales dag) med en aktuel paneldebat bestående af journalist Martin Krasnik, folketingsmedlem Bertel Haarder, filosof og sociolog Ole Thyssen og forsker Dorthe Dahl-Jensen.

Med afsæt i Brexit og det amerikanske præsidentvalg, stiller vi spørgsmålet om hvorvidt vi er på vej ind i det post-faktuelle samfund, hvor følelser og personlige holdninger vægter højere end objektive fakta? Nogle mener, faren for at vi er på vej tilbage i retning af middelalderens intellektuelle stagnation er reel, mens andre finder polemikken overdreven, fordi vi altid har levet lidt post-faktuelt. Hvem er ansvarlige for polemikken, og hvad siger den om vores samtid? Hvad kan politikere, medier og intellektuelle gøre for, at vi holder os på fornuftens spor, og sikre at befolkningen kan have tillid til dem?

Vi fejrer Thales dag med at afsløre vinderen af sidste års bedste forudsigelse og ruller igen forudsigelsesbrønden frem i år. Udover den spændende debat vil der være musik af H.E.R tribe og Alfkil og mulighed for at besøge Rundetaarns bemandede Observatorium.

Seneste