Uniavisen
Københavns Universitet
Uafhængig af ledelsen

Øvrige

Forskning og interessekonflikter. UBVA-symposium

Øvrige — Hvordan skal man som forsker håndtere interessekonflikter?

Info

Date & Time:

Place:
Radisson Collection Royal Hotel, Hammerichsgade 1, 1611 København V

Hosted by:
Udvalget til Beskyttelse af Videnskabeligt Arbejde (UBVA) i samarbejde med CIIR - Center for informations- og innovationsret

Cost:
Free

signup

En forsker er i en interessekonflikt, hvis finansielle eller andre interesser kan kompromittere eller påvirke den professionelle vurdering. Håndtering af interessekonflikter er dagligdag for mange forskere, bl.a. fordi mere og mere forskning bliver finansieret af erhvervslivet. Der kan også opstå interessekonflikter i forbindelse med universiteternes ”myndigheds­betje­ning”, eller når forskerne bijobber.

Det er vigtigt, at man håndterer interessekonflikterne på en ordentlig måde. Ikke alene kan interessekonflikter kompromittere forskningen til skade for samfundet. Forskere, der træder ved siden af, risikerer også alvorlige sanktioner. Hvordan man som forsker skal håndtere interessekonflikter, er derfor et spørgsmål, der fylder mere og mere inden for forskningsverdenen.

Hvordan man som forsker skal håndtere interessekonflikter, diskuteres på UBVA-symposiet Forskning og interessekonflikter torsdag den 7. november 2019.

Download programmet her.

Tilmelding på ubva.dk.

Seneste