Uniavisen
Københavns Universitet
Uafhængig af ledelsen

Konference

Forskningsfrihed - hvad med juraen? Bogreception og minikonference

Konference — Forskningsfrihed er beskyttet af universitetsloven, EMRK og andre regler. Men er der tale om andet end dyre ord?

Info

Date & Time:

Place:
Københavns Universitet Søndre Campus, Njalsgade 76, Flexrum, stuen - rum 8A-0-57.

Hosted by:
SDU, Københavns Universitet og Djøf Forlag

Cost:
Free

Det er et universitetspolitisk mantra, at forskere ved offentlige forskningsinstitutioner har forskningsfrihed. Men forskningsfriheden er under pres, bl.a. pga. den stadigt mere intense kommercialisering, der præger universitetsverdenen. Hvis forskningsfrihed skal være mere end e dyrt ord, er det derfor vigtigt, at man beskytter den ad juridisk vej. Det har man en række juridiske regler, der gør. Hvad det er for juridiske regler, og hvad de går ud på, er dog ikke før behandlet i en dansk sammenhæng.

Men det bliver de nu, i bogen “Forskningsfrihed – hvad med juraen?” Bogen er redigeret af Heine Andersen, Bent Ole Gram Mortensen og Morten Rosenmeier. Den indeholder bidrag fra redaktørerne samt fra Christian Højer Schøler Helle Porsdam, Sten Schaumburg-Müller og Jakob Wedsted.

Udgivelsen fejres med en mini-konference med efterfølgende reception, arrangeret i samarbejde mellem Center for informations- og innovationsret og Center for interdisciplinære retlige studier. Efter konferencen er Djøf Forlag vært ved en reception.

Læs mere og tilmeld dig

 

Seneste