Uniavisen
Københavns Universitet
Uafhængig af ledelsen

Foredrag

Fra skyggerne af det vi ved

Foredrag — Filosofisk salon ved professor emeritus Poul Behrendt

Info

Date & Time:

Place:
Skt. Hans Torv 30
2200 København N

Hosted by:
Studentermenigheden i København

Cost:
50 kr.

Foredrag om skam som historieskaber i samtidskunsten – især med henblik på Karl Ove Knausgårds bogserie “Min Kamp.”

Med den norske tv-serie, SKAM, er et abstrakt begreb for første gang blevet hovedperson i et stykke helt konkret fortællekunst. Titlen benævner, hvad der er på færde i store dele af samtidens kunst og virkelighed, hvor traditionelle og veldefinerede normer, knyttet til skyld og straf, er under afvikling

Poul Behrendt er mag.art., litteraturkritiker og adjungeret professor emeritus ved Institut for Nordiske Studier og Sprogvidenskab på Københavns Universitet. I sin forskning beskæftiger han sig med autofiktion og selvfortællinger, og Karl Ove Knausgårds meget omtalte bogserie har været et af omdrejningspunkterne for hans forskning.

Studentermenigheden i København byder i samarbejde med Simeon-Sankt Johannes Sogn på en række filosofiske saloner i foråret 2018, hvor “skam” belyses fra forskellige videnskabelige vinkler. Ved foredragene serveres ost og rødvin, og prisen for det hele er 50kr., som betales kontant ved ankomst. De øvrige filosofiske saloner afholdes onsdag d. 14. februar og onsdag 14. marts. Salonerne bestyres af provst Per Vibskov og studenterpræst Nicolai Halvorsen. Vi har plads til max. 50 personer – kom i god tid!

Seneste