Uniavisen
Københavns Universitet
Uafhængig af ledelsen

Foredrag

Frans af Assisi i det 21. århundrede

Foredrag — D.12 marts kl.19.00 får Blovstrød Kirke besøg af pastor emeritus Erik Strid.

Info

Date & Time:

Place:
Blovstrød Sognegård
Kærvej 20, Blovstrød
3450 Allerød

Hosted by:
Blovstrød Kirke

Cost:
Free

Hvorfor bruger en pensioneret præst 3-4 år af sin tid på at skrive en bog om en katolsk helgen, der levede for 800 år siden?

I 1968 havnede Erik Strid som ung teologistuderende lidt tilfældigt i det nystiftede ”Skandinavisk økumenisk Center”, der lå i et kloster i den italienske by Assisi. For Strid kom Frans fra da af til at stå som en slags rollemodel både for dialog og for social handlen. Strid beskæftigede sig med Frans og vendte tilbage til Assisi mange gange, altid på kortere besøg, og for mange år siden skrev han en kortfattet historisk turistguide til Assisi.

På et tidspunkt – mens han var studenterpræst i Odense – blev Strid grebet af tanken om at skrive en biografi, men det var først for en fem år siden, han fik gravet sig så langt ind i alle historierne, at det begyndte at ligne den bog, der siden kom til at hedde: ” En lille ny tosse i verden – Frans af Assisis historie” (Forlaget Eksistensen 2019). Ifølge Strid har der været megen tvivl undervejs, og kildematerialet bereder så mange vanskeligheder, at det kan være svært at finde sandheden om Frans af Assisi.

Denne foredragsaften indledes med en kort andagt i kirken v. Erik Strid. Herefter vil Strid i sognegården komme ind på, hvad der også i dag gør Frans af Assisi til en, som på en næsten voldsom måde både inspirerer til eksistentiel dialog og enkel udadrettet handling. Og dette samtidig med, at Frans’ intense religiøsitet taler meget stærkt til mange mennesker i dag – Erik Strid inklusive.

Gratis entré. Ingen tilmelding nødvendig.

Seneste