Uniavisen
Københavns Universitet
Uafhængig af ledelsen

Øvrige

Fredagsquiz

Øvrige — God historisk underholdning til din fredag eftermiddag

Info

Date & Time:

Place:
Ny Vestergade 10, 1471 København K

Hosted by:
Nationalmuseet

Cost:
Gratis med entrébillet eller NATKLUB-kort

signup

Museets eksperter er quizmastere, når vi den første fredag i måneden quizzer os igennem forskellige perioder i danmarkshistorien. Forskerne lægger hver gang ud med et kort oplæg, som klæder dig på til dagens quiz.
Vi bruger quiz-appen Kahoot, så det kræver en smartphone at være med.

Fredagsquizzerne afholdes som udgangspunkt i museets restaurant, Smör, hvor der er happy hour på øl og vand for alle quizdeltagere.

Pris: Gratis med NATKLUB-kort eller museumsbillet.

Antikken-quizzen
Vin var brændsel for antikkens samfund. Demokratiet, samfundsøkonomien og de græske symposier var ikke blevet til uden druerne. Vinen var intet mindre end en gave fra guderne. Hvorfor troede man dog det, og hvem drak de første glas vin? Det – og meget mere – får du svar på, når vi quizzer os gennem vinens tidlige kulturhistorie. Quizmastere er museumsinspektør Stine Schierup og seniorforsker Anne Haslund Hansen.
3. september kl. 15.30-16.30. 

Vikingetidsquizzen
Hvis du har set Vikings på HBO, tænker du måske, at du ved alt, hvad der er værd at vide om vikingerne. Men det gør du ikke! Historiker Andreas Tolstrup, der er en af kræfterne bag Nationalmuseets nye anmelderroste vikingudstilling, er quizmaster. Han vil overraske dig med helt ny viden om de sagnomspundne vikingerne.
1. oktober, kl. 15.30-16.30. 

Guldalderquizzen 
I 1800-tallet fik Danmark skrammer på nationalfølelsen. Først mistede vi Norge og senere Sønderjylland. Men kunsten blomstrede i sådan en grad, at vi kalder århundredet for Guldalderen. Museumsinspektør Mette Boritz er quizmaster, og hun kommer rundt om det bedste fra de gyldne år. Romantikken, Biedermeier, empirekjoler, Bertel Thorvaldsen og mange flere.
5. november kl. 15.30-16.30 

Juletidsquizzen
Julen er hjerternes fest. Men ved du egentlig, hvorfor vi spiser honninghjerter til jul? Og hvorfor danskerne hænger dannebrog på juletræet? Tøm dit hoved for viden om julen og dens traditioner, når vi dyster om danskernes favorithøjtid. Quizmaster er museumsinspektør og juleekspert Anne-Mette Marchen Andersen.
3. december kl. 15.30-16.30. 

Foto: Nationalmuseet

Seneste