Uniavisen
Københavns Universitet
Uafhængig af ledelsen

Foredrag

Gå-hjem-møde om forhandling

Foredrag — Master i Konfliktmægling har sammen med Nordiske Mediatorer inviteret to meget erfarne forhandlere til at holde oplæg om komplekse forhandlinger. Forhandlingsrådgiver Søren Viemose vil tale om facilitatorens rolle i forhandlinger med mange parter og Vice President Morten Lindholst, Westas Wind Systems A/S, vil tale om mulighederne for samarbejde frem for kamp i kontraktsforhandlinger, der involverer meget store beløb.

Info

Date & Time:

Place:
Københavns Universitet, Sdr. Campus, Njalsgade 76, 2300 København S, lokale 4B.2.22.

Hosted by:
Master i Konfliktmægling, Nordiske Mediatorer og Center for Offentlig Regulering og Administration

Cost:
Free

signup

Mødet ledes af uddannelsesleder, Lin Adrian, Master i Konfliktmægling. Der bliver mulighed for at stille spørgsmål til oplægsholderne undervejs.

Oplæg I: Facilitatorens rolle i komplekse forhandlinger
I dette oplæg vil forhandlingsrådgiver Søren Viemose give konkrete eksempler på, hvordan en mægler kan bistå forhandlinger i stærkt konfliktfyldte situationer. Det er typisk for komplekse forhandlinger, at de involverer mange parter, hvis interesser og præferencer går på kryds og tværs. Det fører ofte til fastlåsthed og konflikt. Når forhandlinger bliver komplekse og svære, kan en mægler som facilitator sætte rammen for en konstruktiv og ordentlig dialog mellem parterne, der bringer forhandlingen fremad. Til det er indsigt i konflikter og konfliktmægling afgørende.

Om oplægsholderen: Forhandlingsrådgiver Søren Viemose har arbejdet med forhandling og facilitering i over 30 år. Han har bistået i en række konfliktfyldte forhandlinger mellem arbejdsmarkedets parter og rådgivet centrale aktører. Han har desuden skrevet flere bøger om forhandling, lavet forhandleruddannelser og undervist på Master i Konfliktmægling siden 2001.

Oplæg II: Kamp eller samarbejde: om at gøre kagen større i store forhandlinger
I dette oplæg vil Vice President Morten Lindholst fra Vestas Wind Systems A/S fortælle om, hvordan man kan arbejde med værdiskabelse i komplekse forhandlinger, der involverer store beløb. Inden for forhandlingsteorien skelner man mellem at se forhandling som en kamp om begrænsede ressourcer og se forhandling som en mulighed for at skabe værdi for alle parter. Morten Lindholst vil kort redegøre for disse forskellige tilgange og koncentrere resten af oplægget om, hvordan man som privat virksomhed kan arbejde målrettet med værdiskabelse i store forhandlinger. Han vil undervejs inddrage eksempler fra sin egen store erfaring som forhandler.

Om oplægsholderen: Morten Lindholst, ph.d., er Vice President, Global Key Account Management & Commercial Development i Vestas Wind Systems A/S. Han har mange års erfaring som forhandler af store kontrakter. Han er desuden træner i forhandling og har forsket i forhandlingsforberedelse.

Deltagelse er gratis, og der er forfriskninger i en pause undervejs.

Der vil også være mulighed for at høre om efteruddannelsen Master i Konfliktmægling på mødet. Det er en kompetencegivende mæglingsuddannelse på Københavns Universitet, hvor du både lærer at forhandle og facilitere en forhandling. Læs mere om Masteruddannelsen her.

Tid: Tirsdag den 20. februar 2018 kl. 17 – 18.30

Sted: Københavns Universitet, Sdr. Campus, Njalsgade 76, 2300 København S, lokale 4B.2.22.

Tilmelding: Senest tirsdag den 20. februar 2018 kl. 17 via denne tilmeldingsformular.

Seneste