Uniavisen
Københavns Universitet
Uafhængig af ledelsen

Foredrag

Gratis neandertaler-oplæg og boglancering

Foredrag — Mød forfatteren bag den anmelderroste bestseller, Neandertaler: Liv, død, kunst og kærlighed.

Info

Date & Time:

Place:
Statens Naturhistoriske Museum
Øster Voldgade 5-7
1358 København K

Hosted by:
Statens Naturhistoriske Museum

Cost:
Free

MØD FORFATTEREN BAG DEN ANMELDERROSTE BESTSELLER
‘NEANDERTALER: LIV, DØD, KUNST OG KÆRLIGHED’

Neandertalerne er vores nærmeste forhistoriske slægtninge, men hvad ved vi egentlig om dem og deres verden? Vi varmer op til årets store særudstilling Neandertaler med en boglancering og oplæg ved den internationalt anerkendte forsker og forfatter Rebecca Wraggs Sykes. Mød hende til en samtale om neandertalernes liv, død, kunst og kærlighed i anledning af den danske udgivelse af hendes anmelderroste bog, som giver et helt nyt blik på neandertalerne.

Du kan høre Rebecca fortælle om bogen og om sin forskning på Statens Naturhistoriske Museum lørdag d. 26. marts kl. 15.30-16.30 i auditoriet på 1. sal. Det sker i samtale med forsker i menneskets evolution, postdoc Paige Madison, og der vil være rig mulighed for at stille spørgsmål undervejs.

Efterfølgende vil der være mulighed for at købe bogen med rabat og få den signeret.

Deltagelse er gratis men kræver tilmelding via Billetto.

Bag om forfatteren
Rebecca Wragg Sykes er arkæolog og forfatter og har et ærestependiat ved School of Archaeology, Classics and Egyptology på University of Liverpool. Hendes anmelderroste bestseller ‘KINDRED: Neanderthal Life, Love, Death and Art’ bygger på den nyeste forskning inden for feltet og udkommer nu på dansk.

Det siger anmelderne
Bogen har i 2021 vundet PEN Hessell-Tiltman-prisen for historie og er endvidere tildelt prisen som Årets Bog af Current Archaeology. Den er udvalgt som en af de 100 mest bemærkelsesværdige bøger i 2021 af The New York Times samt kåret til årets bog af The Sunday Times, til ugens bog af The Times og til dagens bog af The Guardian.

Bogen går nu verden rundt og bliver indtil videre oversat til 19 forskellige sprog.

Det skal du vide på forhånd
Arrangementet foregår på engelsk.
Deltagelse er gratis men kræver tilmelding via Billetto.

Seneste