Uniavisen
Københavns Universitet
Uafhængig af ledelsen

Foredrag

Historisk Morgen: Blød dig gennem middelalderen

Foredrag — Fantasy-serien Game of Thrones har bjergtaget millioner af fans verden over. Universet ligger langt fra virkeligheden i dag, men danmarkshistorien har mere til fælles med Westeros, end man lige går og tror.

Info

Date & Time:

Place:
Nationalmuseet
Bemærk: Indgang ved Frederiksholms kanal nr. 12.

Hosted by:
Nationalmuseet

Cost:
Free

signup

Ligesom i George Martins Game of Thrones er krig, vold og kongedrab en del af danmarkshistoriens dna. Denne Historiske Morgen kan du høre mere om virkelighedens drabelige forlæg for serien, når Ph.d. Andreas Bonde Hansen fortæller om seriens historiske referencer. Nationalmuseets forsknings- og samlingschef Michael Andersen fortæller om krig og vold i Danmarks middelalder.

For krig, vold og kongedrab ligger i danmarkshistoriens dna. Hvem husker ikke den chokerende scene The Red Wedding, hvor Walter Frey inviterer til bryllup. Et bryllup som ender i en planlagt massakre på seriens hovedpersoner og helte. En koldblodig episode som seriens ophavsmand med stor sandsynlighed har fundet i Danmarkshistorien. I hvert fald minder seriens afsnit meget om blodgildet i Roskilde, som fandt sted i middelalderen. Under et såkaldt forsoningsgilde planlagde kongeaspiranten Sven at dræbe sine konkurrenter til tronen og tage magten for sig selv. Et gilde der fik blodet til at flyde.

 

Pris: 45 kr. inkl. kaffe.

Køb din billet på billet.natmus.dk

 

Seneste