Uniavisen
Københavns Universitet
Uafhængig af ledelsen

Foredrag

Historisk morgen: Fra Gentleman til Curlingfar

Foredrag — Det er ikke altid let at leve op til tiders skiftende mandeideal. Det var det hverken for en gentleman i tiden omkring år 1900 eller for den moderne mand.

Info

Date & Time:

Place:
Ny Vestergade 10, 1471 København K

Hosted by:
Nationalmuseet

Cost:
75 kr.

signup

Fra Gentleman til Curlingfar – mandeidealer gennem 100 år

Skarptskåren, maskulin og moderne. Omsorgsfuld, hensynsfuld, og ansvarlig. En Gentleman i tiden omkring 1900 vidste godt, hvad han stod for, også selvom verden omkring ham var i hastig forandring. Til denne Historiske Morgen stiller vi skarpt på seniorforsker Mikkel Venborg Pedersens nyeste forskning om den perfekte gentlemans verden. Han tog fat i ældgamle dyder og idealer, omformede og tilpassede dem, og fandt på den måde en vej i en foranderlig tid.

Hans erfaringer er ikke ulig oplevelsen i dag. Det er nemlig ikke altid let at leve op til de modsatrettede krav og forventninger, der findes til den moderne mand anno 2018. Antropolog og maskulinitetsforsker Christian Groes vil indvie i nutidens mandeidealer og vil bl.a. komme nærmere ind på de mange modsatrettede forventninger til mænd i dag.

Pris: 75 kr.

Køb billet på: http://billet.natmus.dk/foredrag-og-debat/historisk-morgen-fra-gentleman-til-curligfaedre-mandeidealer-gennem-100-aar

Foto: Nationalmuseet

Seneste