Uniavisen
Københavns Universitet
Uafhængig af ledelsen

Foredrag

Højskoleaften: Digte, der virker

Foredrag — Højskoleaften ved Jørgen Carlsen, tidligere forstander på Testrup Højskole

Info

Date & Time:

Place:
Hans Tausens Kirke
Halfdansgade 6
2300 København S

Hosted by:
Studentermenigheden i København

Cost:
Free

Jørgen Carlsen vil sørge for en højskoleaften med det hele – fællessang, gode historier og indsigt i de bedste sange fra højskolesangbogen.

Det vidunderlige ved en god højskolesang er, at man kan spejle sit liv i den. Den er en bevidsthedsudvidelse med ord og toner som tryllemiddel – et virkelighedsrum, der inviterer én inden for. Sangen er en opmærksomhedskur, der på én og samme tid rummer en lovsang og en protest. Lovsangen gælder henvendtheden på alt det, der fylder én med glæde og taknemmelighed, livets underforståede under, som det åbenbarer sig i årstiderne, landskabet, sproget, historien, kærligheden, fællesskabet og tilværelsen i det hele taget. Protesten gælder alt det, som tenderer mod at nedskrive og ligegyldiggøre livets betydning.
Sagt på mere moderne dansk er højskolesangen en “reality-booster.” Den skaber nærvær og opmærksomhed ved at fortælle os, at virkeligheden ikke er noget, man skal finde ud af. Den er noget, man skal leve sig ind i. Det gælder, hvad enten vi synger om de lyse nætter, om kyndelmisse, der slår sin knude eller om at elske den brogede verden.

Jørgen Carlsen er mag. art. i idéhistorie og var forstander på Testrup Højskole fra 1986-2017 samt medlem af Det Etiske Råd fra 2011-2016.

Studentermenigheden inviterer til højskoleaften kl. 20.00 med forudgående kort prædiken kl. 19.00 ved studenterpræst Inger Lundager. Det er muligt blot at deltage i den ene del af arrangementet.

Seneste