Uniavisen
Københavns Universitet
Uafhængig af ledelsen

Øvrige

Husk Mig! De Dødes Dag Festival | 1. - 5. November 2023

Øvrige — Med udgangspunkt i den mexicanske tradition om De Dødes Dag, inviterer vi publikum i alle aldre til at mindes deres døde og reflektere over døden, gennem forskellige aktiviteter for børn og voksne.

Info

Date & Time:

Place:
CINEMATEKET - Gothersgade 55, 1123 Kbh
MEXICANSK KULTURINSTITUT - Gammel Vartov Vej 20, 2900 Hellerup
UNION - Norre Allé 7, 2200 Kbh N
SANKT JOHANNES KIRKE - Blegdamsvej 1A, 2200 Kbh N

Hosted by:
CkulturA

Cost:
Free

Døden er en del af livet. Sådan er det. Og alligevel bruger vi enorm energi på at modarbejde, frygte og fortrænge den. Måske skal vi favne den lidt mere – også for at forstå, hvorfor den vækker så stærke følelser?

Det gør de i Mexico hvert år den 1. og 2. november, hvor de levende og de døde mødes i en forstærket (og festlig) dialog. Det centrale og ældste element i disse møder er alteret. Man konstruerer og pynter familiens alter med specielle blomster og de ting og fødevarer, som ens afdøde slægtninge værdsatte – sådan at de kan finde vej.

1. – 5. november undersøger vi døden på festivalen Husk mig! De Dødes Dag, hvor i Asta Bar i Cinemateket vil du hele ugen kunne se et sådant alter – skabt i samarbejde med elever fra International School of Hellerup ISH. Festivalen byder på filmserie i Cinemateket, børneworkshops, mexicansk dans, performances og slutter søndag d. 5. november med en stor videomapping-show med live musik i Sankt Johannes Kirkes forhaven.

Husk Mig! De Dødes Dag Festival er en fejring af døden og livet med plads til refleksion, dybe samtaler, familieminder, kunst, historiske perler, mangfoldighed, glæde og musik… plads til at minde os om, at på trods af forskelligheder skal vi alle herfra en dag, og derfor er det vigtigt at vi tænker over, hvordan vi bruge vores tid sammen.

Hele programmet kan ses på: www.ckultura.org

————-
Husk Mig! De Dødes Dag Festival 2023 er arrangeret af CkulturA i samarbejde med Cinemateket, Union, Kildevæld Kulturcentret, Syncphonia (Essen, Tyskland), Sankt Johannes Kirke, International School of Hellerup ISH, Pollitos-Spanish Academy, og den Mexicanske Ambassade.

Med støtte fra Nordea Fonden og Nørrebro Lokaludvalg.

Seneste