Uniavisen
Københavns Universitet
Uafhængig af ledelsen

Debat

Hvad betyder det, at videnskab er en menneskeret?

Debat — Kom til debat med professor Helle Porsdam om videnskaben som menneskeret.

Info

Date & Time:

Place:
KUB Sdr. Campus, Karen Blixens Plads 7, 2300 København S

Hosted by:
Birthe Miller

Cost:
Free

I anledning af professor Helle Porsdams bog, Science as a Cultural Human Right, som netop er udgivet i University of Pennsylvanias serie om menneskerettigheder, vil forfatteren og KUB Sdr. Campus gerne se dig til et debatarrangement om videnskaben som menneskeret.

Bogen omhandler menneskeretten til videnskaben, som er skitseret i både FN’s Verdenserklæring om Menneskerettighederne fra 1948 og Den internationale konvention om økonomiske, sociale og kulturelle rettigheder fra 1966, der anerkender alles ret til at ”nyde fordel af videnskabens fremskridt og dens anvendelse.”

Helle Porsdam argumenterer i sin bog for, at retten til videnskaben kan danne grundlag for at forsvare videnskabens frie og ansvarlige praksis og for at sikre, at dens fordele spredes globalt.

Ud over forfatteren deltager:

Louise Victoria Johansen, lektor i ret og antropologi og leder af Center for Interdisciplinære Retlige Studier (CIS), Det Juridiske Fakultet

Thomas Elholm, professor i strafferet, Det Juridiske Fakultet

Det Humanistiske Fakultets prodekan for forskning Dorthe Gert Simonsen er ordstyrer for debatten.

 

 

Har du lyst til at læse mere om Helle Porsdams bog, kan du starte med hendes artikel på videnskab.dk :  https://videnskab.dk/forskerzonen/kultur-samfund/videnskab-er-en-menneskerettighed

Seneste