Uniavisen
Københavns Universitet
Uafhængig af ledelsen

Konference

Hvem beskytter bedst menneskerettighederne?

Konference — Hvem beskytter menneskerettighederne bedst? Er det staterne, der bedst beskytter det enkelte menneskes rettigheder, eller er der brug for internationale institutioner for at beskytte individet mod staten? Disse spørgsmål er pludselig kommet på dagsordenen igen - og der tales om en ny kamp for at sikre menneskerettighederne.

Info

Date & Time:

Place:
Festsalen Københavns Universitet, Frue Plads 4, København K

Hosted by:
Konferencen er arrangeret af Det Juridiske Fakultet på Københavns Universitetet, Nyt Europa og Amnesty International, Danmark i samarbejde med Dansk Flygtningehjælp, Helsinki Komiteen og Institut for Menneskerettigheder.

Cost:
Pris: 25,00 kr.

signup

I dagens Europa er der flere og flere eksempler på, at menneskerettighederne er kommet under pres. Især kampen mod terror, flygtningekrisen og grænseoverskridende kriminalitet har været årsag til dette pres. Debatten har i de seneste år handlet om, at en række vigtige menneskerettighedskonventioner bør laves om. At de er forældede og reflekterer en helt anden tid.

En del af argumentationen handler om, at menneskerettighedskonventionerne ”forhindrer os i at føre den politik, vi selv vil”. Det er med andre ord en grundlæggende diskussion om landenes egen suverænitet. Nogle politikere har sågar foreslået et egentligt opgør med Den Europæiske Menneskerettighedskonvention.

Det danske formandskab for Europarådets Ministerkomité har især sat Den Europæiske Menneskerettighedsdomstol til debat. Med denne konference tager vi temperaturen på debatten om menneskerettighederne og det danske formandskabs reformproces.
Program og tilmelding

Seneste