Uniavisen
Københavns Universitet
Uafhængig af ledelsen

Foredrag

Hvem er bange for Tyskland?

Foredrag — Alle europæere har frygtet Tyskland. Det gjorde vi efter 30-årskrigen og efter Anden Verdenskrig. Tyskland er for stort til Europa

Info

Date & Time:

Place:
Ny Vestergade 10, 1471 København K

Hosted by:
Nationalmuseet

Cost:
Gratis når entrébilletten er betalt

signup

Europa ser på Tyskland med lige dele bange og beundrende følelser. Det skyldes, at vores opfattelse af tyskerne i høj grad er fyldt med historiske stereotyper, misforståelser og fordomme. Sådan siger historieprofessor Andreas Rödder, der sidste år udgav bogen ’Hvem er bange for Tyskland? Et europæisk problems historie’, og som af den tyske avis Der Tagesspiegel er blevet kaldt tidens ”vigtigste historiker’.

Bogen handler om, hvordan Tysklands naboer siden 1800-tallet har set på landet, og hvordan tyskerne har set på sig selv. Rödder redegør bl.a. for, hvordan tyskerne misforstår udlandets forventninger til dem, og hvordan udlandet ikke kan beslutte, hvor stor magt Tyskland skal have.

Andreas Rödder interviewes (på engelsk) af Weekendavisens Tysklands-medarbejder, Jesper Vind, der mener, at Rödders bog burde være pensum for alle optaget af- eller beskæftiget med udenrigspolitik.

Pris: gratis når entrébilletten er betalt

Foto: Leo Foureaux / Unsplash

Seneste