Uniavisen
Københavns Universitet
Uafhængig af ledelsen

Foredrag

Jagten på de forsvundne arvinger

Foredrag — Fra de støvede, velkendte gange i Rigsarkivet til pludselig at blive hvirvlet ind i en stor tv-produktion. Historier om helt almindelige og absolut usædvanlige mennesker og om deres skæbner - små og store stykker danmarkshistorie.

Info

Date & Time:

Place:
Harsdorffsalen, Tøjhusgade 1, 1218 København K

Hosted by:
Arkivforeningen

Cost:
Free

signup

Torsdag den 28. marts 2019 fortæller arkivar på Rigsarkivet Adam Jon Kronegh om sit arbejde med DR1’s  Forsvundne arvinger, hvordan han finder frem til ukendte arvinger, og hvordan han og hans kollegaer hver dag sikrer, at arkivloven overholdes.

Fra de støvede, velkendte gange i Rigsarkivet til pludselig at blive hvirvlet ind i en stor tv-produktion. Historier om helt almindelige og absolut usædvanlige mennesker og om deres skæbner – små og store stykker danmarkshistorie.

I Rigsarkivet ligger 460.000 hyldemeter med dokumenter, og de gemmer på spor efter os alle. Fødsler, vielser, retssager, hospitalsjournaler og udvandringsprotokoller havner på hylderne og bliver til en del af vores allesammens fælles historie.

Læs mere på www.sa.dk/da/hjaelp-og-vejledning/forsvundne-arvinger-find-viden-om-familiens-historie-i-arkiverne.

Efter oplægget er der mulighed for diskussion og spisning.

PRAKTISKE OPLYSNINGER

Arrangementet er GRATIS for foreningens medlemmer og studerende og koster 30. kr. for ikke-medlemmer.

Tilmelding skal ske ved at sende en e-mail til tilmelding@arkivforeningen.dk – husk at angive, om du er medlem/ikke-medlem/studerende, samt om du ønsker at spise med.

Deltagelse i spisning koster 50 kr., men er gratis for personer, der ikke er bosat på Sjælland eller Amager.

Seneste