Uniavisen
Københavns Universitet
Uafhængig af ledelsen

Debat

Kan sociale bevægelser løse klimakrisen?

Debat — Hvilken rolle spiller protester, aktivisme og civil ulydighed i den grønne omstilling? Hvor stor magt har de sociale klimabevægelser – og er det dem, der har ansvaret for at løse klimakrisen?

Info

Date & Time:

Place:
Gothersgade 140, 1123 København K

Hosted by:
Det Samfundsvidenskabelige Fakultet, KU

Cost:
Free

signup

Klimakrisen truer vores dampende klode og kryber med stigende hastighed ind i vores liv. Men hvem skal redde kloden, og os der bor på den? Hvilken rolle spiller protester, aktivisme og civil ulydighed i den grønne omstilling? Rykker det rent faktisk noget, når folk går på gaden og kræver klimahandling, eller rykker det mere, når de bliver en del af det etablerede politiske system? Hvor stor magt har de sociale klimabevægelser – og er det dem, der har ansvaret for at løse klimakrisen?

Forvirret? Så kom til morgendebat på Det Samfundsvidenskabelige Fakultet og bliv klogere på, hvilken rolle sociale bevægelser spiller i løsningen af klimakrisen.

Vi byder på morgenkaffe og en croissant fra 8:30 – 8:45.

Panelet består af: 

  • Lars Tønder, professor i statskundskab ved Det Samfundsvidenskabelige Fakultet, KU
  • Nynne Juul, klimaaktivist i Extinction Rebellion
  • Villads Andersen, forfatter til ’København, udateret’
  • Anna Asghari, direktør i Ungdomsbureauet

Debatten modereres af Anna Fenger Schefte, der skriver om klima og bæredygtighed for en række medier – bl.a. ugebrevet Mandag Morgen og det internationale magasin Foresight.

Seneste