Uniavisen
Københavns Universitet
Uafhængig af ledelsen

Foredrag

Kender du biltypen

Foredrag — Bilelsker og livsstilsekspert Christian Grau fører os gennem et tysk bileventyr med olie, lak og hestekræfter

Info

Date & Time:

Place:
Ny Vestergade 10, 1471 København K

Hosted by:
Nationalmuseet

Cost:
50 kr. + entré til museet

signup

Tyskland er indbegrebet biler og autobahn. Lige siden Karl Benz fremstillede det første motoriserede køretøj i 1885 i Mannheim, har bilen været synonym med Tyskland.  Bilindustrien beskæftiger i dag op imod 1 million mennesker alene i Tyskland og er Tysklands største eksportsucces.

Men bilens historie i Tyskland er ligeså mangfoldig som de mærker og modeller, som er skabt der. Bilelsker og livsstilsekspert Christian Grau (kendt fra bl.a. ‘Kender du typen’ på DR1) fører os gennem en verden af olie, lak og hestekræfter. For Christian Grau bygger det tyske bileventyr på tre værdier: Pålidelighed, prestige og demokratisering af forbrugsgoder. Grau udfolder den tyske bils historie, dens kvaliteter, design, teknik og taktilitet.

Lektor i moderne tysk historie, Therkel Stræde (SDU), har forsket i den tyske bilindustris historie, og hvordan køretøjet har været med til at forme den tyske mentalitet.

Pris: 50 kr. + entré til museet.

Foto: Nationalmuseet

Seneste