Uniavisen
Københavns Universitet
Uafhængig af ledelsen

Foredrag

Kolera på flaske

Foredrag — Denne Aftenkonsultation ser nærmere på sygdommen kolera og en af medicinhistoriens mærkeligste genstande – afføring fra en kolerapatient på flaske.

Info

Date & Time:

Place:
Medicinsk Museion
Bredgade 62
1260 København K

Hosted by:
Medicinsk Museion

Cost:
100 DKK / stud. 75 DKK

signup

Man siger, at svære valg er som pest eller kolera. Men hvad er kolera egentlig? Denne Aftenkonsultation ser nærmere på kolera og en af medicinhistoriens mærkeligste genstande – afføring fra en kolerapatient på flaske.
Kolera er en diarresygdom, der lagde de fremadstormende europæiske storbyer ned i 1800-tallet og som stadig fra tid til anden bryder ud rundt omkring i verden.

Lektor Peter Kjær Mackie Jensen ved alt, hvad der er værd at vide om kolera. Han vil give et indblik i den smitsomme sygdom, dens smitteveje og fortælle om nogle af de seneste udbrud.
I anden halvdel skal det handle om en 15 cm høj glasflaske, der angiveligt indeholder tarmvand fra en patient under koleraudbruddet i København i 1853. I dag er flasken udstillet på Medicinsk Museion og lidt af et mysterium: Er prøven ægte? Og hvorfor indsamle kolerainficeret tarmvand? Postdoc Nathalia Sofia Brichet vil fortælle om den famøse flaske og dens måske eksisterende indhold.

Talere:
Lektor Peter Kjær Mackie Jensen, Afdeling for Global sundhed, Københavns Universitet
Post doc Nathalia Sofie Brichet, Medicinsk Museion

Seneste