Uniavisen
Københavns Universitet
Uafhængig af ledelsen

Øvrige

Kollegiekoncerter - Weyses morgen- og aftensange

Øvrige — D. 20. august besøger Musica Ficta igen Regensen efter et par vellykkede kollegie-koncerter i den smukke gamle koncertsal. Det bliver en aften i Weyses ånd, hvor man samtidig med at lytte til de stemningsfyldte sange bliver ledt ind i musikhistorien omkring Weyse og hans sanges ophav af fortæller og dirigent Bo Holten - imens man kan nyde et glas vin eller en øl fra baren på bedste afslappede manér!

Info

Date & Time:

Place:
Regensen
Store Kannikestræde 2, 1169 Copenhagen

Hosted by:
Musica Ficta & Bo Holten

Cost:
100 kr (Gratis for studerende)

signup

Efterhånden er det blevet sådan her i landet at folk tror at alle de gode, gamle danske sange er skrevet af Carl Nielsen. Og det er da også til en vis del rigtigt. Men mange af de melodier, som de fleste danskere kender, og dem som måske ligger hjertet nærmest, “Altid frejdig”, “Velkommen igen, Guds engle små”, “Lysets engel går med glans”, “Morgenstund har guld i mund” og ikke mindst “Den signede dag” er komponeret af Danmarks måske mest gud-benådede melodiker, Weyse. C.E.F.Weyse har som ingen anden her i landet formået at gøre det enkleste barnlige udtryk til folkeeje – sådan som H.C.Andersen gjorde det på det litterære område. Dette har i årenes løb ført til en til tider ganske slem sentimentalisering; man har simpelthen forsøgt at gøre Weyse tutte-nuttet. Successen med udgivelsen af Weyses symfonier i gode, stærke indspilninger viser tydeligt at det var han overhovedet ikke.

Koncerten er en del af Musica Fictas koncertrække “Kollegiekoncerter” som støttes af Københavns Kommune, A. P. Møller Fonden og Oticon Fonden.

Koncerten er gratis for studerende. Almindelige billetter kan købes i døren en halv time før til 100 kr. eller på Billetto.

MEDVIRKENDE
Hanna Kappelin, sopran
Ann-Christin W. Ingels, sopran
Louise Odgaard, sopran
Eva Wöllinger-Bengtson, alt
Rebekka Forsberg Svendsen, alt
Josef Hamber, tenor
Tobias Aabye Dam, tenor
Torsten Nielsen , baryton
Rasmus Kure Thomsen, bas
Jakob Soelberg, bas

Bo Holten, dirigent

Seneste