Uniavisen
Københavns Universitet
Uafhængig af ledelsen

Koncert

Koncert og foredrag om Aleppos rige musikliv

Koncert — Syrisk kulturliv i skyggen af krigen. Mød sanger og sufi-munshid Bakri Hemmami og musikforsker Søren Møller Sørensen, Københavns Universitet.

Info

Date & Time:

Place:
Tøjhusmuseet
Tøjhusgade 3

Hosted by:
Tøjhusmuseet

Cost:
Pris: 75 kr. for foredrag og arabiske brødchips med zatarkrydderi og mango-raita-dip samt kaffe og the.

signup

Aleppo er et af de vigtigste centre for den klassiske arabiske musik. Byen er kendt for sin rige og traditionsbevidste sangkunst, der dyrkes både i verdslig og religiøs sammenhæng og ikke mindst i byens sufi-ordener. Bakri Hemmami, der er sanger og sufi-munshid fra Aleppo, og Søren Møller Sørensen, der er musikforsker ved Københavns Universitet, vil med ord og toner bringe os tættere på musikalske og poetiske skatte fra denne by, hvis kulturelle betydning dårligt kan overvurderes, og hvis tragedie dårligt kan fattes. Der vil være eksempler både på sufiernes sangkunst og fra det verdslige repertoire, og Bakri og Søren vil i fællesskab introducere til sangene og diskutere deres kulturelle betydning.

‘Syrisk kulturliv i skyggen af krigen’ er foredrag på Tøjhusmuseet, som på hver deres måde sætter fokus på Syriens fortid, men også nutidens mennesker og deres forsøg på at skabe en ny tilværelse.

Køb billet på billet.natmus.dk eller i butikken på dagen.

Seneste