Uniavisen
Københavns Universitet
Uafhængig af ledelsen

Foredrag

Kulturnat på Medicinsk Museion: (U)synligt

Foredrag — Årets kulturnat på Medicinsk Museion handler om det synlige og usynlige. Kig ind i kroppens skjulte indre, hør om kroppens usynlige venner og fjender, og bliv klogere på, hvordan en syg og en sund krop egentlig ser ud.

Info

Date & Time:

Place:
Medicinsk Museion
Bredgade 62
1260 KØbenhavn K

Hosted by:
Medicinsk Museion

Cost:
Gratis med kulturpas

Årets kulturnat på Medicinsk Museion handler om det synlige og usynlige. Kig ind i kroppens skjulte indre, hør om kroppens usynlige venner og fjender, og bliv klogere på, hvordan en syg og en sund krop egentlig ser ud.

Du kan møde museets inspektører og forskere i udstillingerne, og konservatorerne viser museets øjensamling frem. Nysgerrige børn og deres voksne kan prøve kræfter med at knække koder og skrive bogstaver uden at kunne se.

PROGRAM:
Talk: Parasitter – kroppens usynlige fjender
kl. 18.30-18.45 & kl. 20.30-20.45
De bor inde i vores kroppe og snylter på systemet. Parasitter er snedige og har gennem tusinde års evolution udviklet de mest fascinerende måder at overleve i kroppen på. Ph.d. Cup vinder Eline Palm Meldgaard har i sin forskning undersøgt, hvordan parasitterne manipulerer med deres vært helt ned på molekylært niveau, så de undgår at blive smidt ud.

Talk: Kroppens inderside
kl. 19-19.15 & kl. 20-20.15
Kom med på en opdagelsesrejse ind i kroppen, hvor vi ser på vores indre billeder af kroppen og billeder af kroppens indre. Oplev historiske og nutidige visualiseringer af kroppens indre – fra anatomiske tegninger, revolutionerede røntgen og nutidens operationsrobotter.

Talk: Fedmens genetik
kl. 19.30-19.45 & kl. 21.30-21.45
Overvægt og fedme er ikke bare et spørgsmål om, hvor mange søde sager man spiser versus hvor meget energi man forbrænder. Årsagerne er mere komplekse, og ny forskning er begyndt at finde forklaringer på overvægt i genetikken. Hør hvordan den nyeste forskning afslører de skjulte faktorer bag overvægt.

Koncert: Menneske x tarmbakterier
kl. 23-23.30
Oplev en videnskabs-koncert om tarmbakterier, økosystemer og hvad det egentlig vil sige at være et menneske. Det bliver både sjovt og lærerigt, når Anders Hjernø spiller sange, der udforsker forholdet mellem mennesket og dets usynlige men overordentlige vigtige venner – tarmbakterierne.

Børneaktivitet: I blinde
kl. 18-20
På Kulturnatten kan store og små mærke verden, som den opleves af blinde og svagsynede. Prøv kræfter med punktskrift, løs hemmelige koder og gæt hvilke figurer der gemmer sig i sansekassen. Aktiviteten egner sig bedst til børn fra 7 år.

Konservatorerne viser øjensamlingen frem
Kl. 21-21.30 & 22-22.30
Kom helt tæt på iøjnefaldende genstande, når museets konservatorer viser øjensamlingen frem. Museets samlinger gemmer på gamle glasøjne, smarte briller og øjenlægens instrumenter. Vi lover, du vil gøre store øjne!

Digtoplæsning: Mavefornemmelser for poesi
kl. 20-20.15 & kl. 22-22.15
Oplev et helt nyt værk af digter og forfatter James Wilkes skrevet med inspiration fra de usynlige mikrober, der gør os til dem, vi er.

Der er adgang til Kulturnatten på Medicinsk Museion med Kulturpas. Kulturpas kan købes fra 1. oktober i alle 7-eleven butikker i hovedstadsområdet samt på biblioteker og museer i København.

Seneste