Uniavisen
Københavns Universitet
Uafhængig af ledelsen

Foredrag

Kvindesnak med Mette Sø og Ritt Bjerregaard (gratis)

Foredrag — Kvinder er godt gammeldags fantastiske. Nogle er endda fyrtårne og pionerer. Ritt Bjerregaard har netop udgivet erindringsbogen "Valgt", og Mette Sø møder hende til en snak om kvindeliv. Om fag, kønnets betydning versus individets.

Info

Date & Time:

Place:
Kunstakademiets Billedkunstskoler
Kongens Nytorv 1, 1050 København K

Hosted by:
POW Festival

Cost:
Free

signup

KVINDER SOM FORTÆLLING OG STYRKE
Forfatterinde Mette Sø taler med Ritt Bjerregaard om det kvindelige som fortælling og som en styrke.

SÅDAN KOMMER DU MED
Skriv dit navn og navnene på dine gæster på Facebook siden her. Din reservation bekræftes via Facebook. Der er et begrænset antal billetter.

OM EVENTEN
Kvinder er godt gammeldags fantastiske. Nogle er endda fyrtårne og pionerer. Ritt Bjerregaard har netop udgivet erindringsbogen “Valgt” og Mette Sø møder hende til en snak om kvindeliv. Om fag, kønnets betydning versus individets. Om styrker og fælder. Hvad er det vigtigt at blive bevidst om? Omkring sig selv? Om situationer, systemer og strukturer? Hvad skal man som kvinde gå med og hvad skal man gå imod?

METTE SØ: Cykelløb, trusseeksport, sabotagevirksomhed og skovhugning er de utraditionelle erhverv hos de kvindelige hovedpersoner i Mette Søs romaner. Med et humoristisk blik på sine karakterer tegner Mette Sø portrætter af kvinder, der er i færd med at blive sig selv. Trods romanernes klejne omfang folder der sig store historier og farverige billeder ud, og det er svært at slippe bekendtskaberne med de elskelige karakterer Petit, Betty, Moskva og Kanel. Søs femte roman “Sommergræs, vinterorm” om Billi, der mister alt på en uge, udkom for nyligt.

RITT BJERREGAARD: Hun er uden tvivl en af de mest markante personligheder, der har været i dansk politik. I mere end 40 år har hun haft politisk indflydelse som minister, kommissær i EU, overborgmester og i en periode som eksportambassadør. Ritt er i øjeblikket aktuel med sin nye bog, “Valgt”, hvor hun tager os med bag kulisserne i dansk politik op gennem 70’erne og frem til begyndelsen af 90’ere. Bogen er et portræt af en af tidens mest populære og indflydelsesrige politikere, der havde sine meningers mod. Det bragte hende i modvind blandt politikerkolleger og i medierne.

Se hele programmet på vores hjemmeside!

Seneste