Uniavisen
Københavns Universitet
Uafhængig af ledelsen

Foredrag

Leviathan - Blodig blåst

Foredrag — Cand. Mag. Daniel Flendt Dreesen fortæller i Dansk Naturhistorisk Forening om mytologisering af kaskelothvalen.

Info

Date & Time:

Place:
Universitetsparken 15, Bygning 1, Auditorium A, 2100 København Ø

Hosted by:
Dansk Naturhistorisk Forening

Cost:
Alle er velkomne

Dansk Naturhistorisk Forening

 

Leviathan – Blodig blåst

 

Cand. Mag. Daniel Flendt Dreesen

 

———————————————————————-

Hvilken dæmon er Leviathan? Hvilket monster?! I civilisationens urtåger dækker navnet skiftende rædsler fra dybet – indtil det i dag slet og ret betyder “hval” på hebræisk. Men siden Melvilles Moby-Dick gælder det en ganske særlig hval, der udmærker sig ved sit blodige bånd til mennesket.
Når verdens største rovdyr, kaskelothvalen, går til modangreb, symboliserer det sammenstødet mellem kosmos og kaos. Kaskelotjagten, som et af de mest ekstreme eksempler på risikovillig, menneskelig naturbeherskelse, lyner i glimt.

Foredraget “Leviathan – Blodig blåst” stiller skarpt på menneskets mytologisering af kaskelothvalen gennem hvalfangstens episke litteratur og historie. Med uddrag fra fortidens dokumenter, gives der kighuller til vanvittige forhold om bord på de sejlende slagtehuse, og slutteligt spekuleres der i kaskelothvalens unikke fascinationskraft.

NB: Efter foredraget (kl. 18.00) finder årets ordinære generalforsamling sted. Alle er velkomne til generalforsamlingen, hvor der vil blive serveret kaffe og hjemmebagt kage.

 

————————————————————————————–

 

Torsdag d. 14/5-20 kl. 17.00

Sted: Universitetsparken 15, Bygning 1, Auditorium A, 2100 København Ø

Foredraget er GRATIS

P-tilladelse uddeles

 

Seneste