Uniavisen
Københavns Universitet
Uafhængig af ledelsen

Øvrige

Lov, ret og film: ’’Solen Stod Stille’’

Øvrige — ’Solen Stod Stille’ med introduktion ved ekstern lektor Russell Dees med fokus på filmens historiske nøjagtighed og dens relevans for spørgsmål vedrørende forholdet mellem religion og lov i dag.

Info

Date & Time:

Place:
Cinemateket, Gothersgade 55, 1123 København K

Hosted by:
Det Juridiske Fakultet i samarbejde med Cinemateket

Cost:
Entré 105 kr

signup

Film kan give os indsigt i nogle af de store temaer, som advokater og dommere dagligt tumler med, såsom konflikten mellem lov og moral, de tvetydige roller advokater spiller i forhold til retsplejen og vanskeligheden ved blot at bestemme, hvad retfærdighed er.

I samarbejde med Cinemateket præsenterer Det Juridiske Fakultet en række markante film og lægger op til diskussion af problemstillinger omkring ret, moral, retfærdighed og de æstetiske nuancer i filmenes fortællemønstre.

Solen stod stille
Instruktør: Stanley Kramer

En lærer i en lille by i Tennessee bliver retsforfulgt for at undervise i Darwins evolutionsteori. Spencer Tracy og Fredric March spiller to advokater, der er på hver sin side i den juridiske kamp mellem fortalere for henholdsvis videnskab og religion. Introduktion ved lektor Russell Dees med fokus på filmens historiske nøjagtighed og dens relevans for spørgsmål vedrørende forholdet mellem religion og lov i dag. ’Solen stod stille’, der modtog fire Oscar-nomineringer, er baseret på en meget omtalt, autentisk retssag i 1925.

Medvirkende: Spencer Tracy, Fredric March, Gene Kelly, Florence Eldridge

Original titel: Inherit the Wind

USA, 1960

35mm, 128 min.

Engelsk dialog

Tilladt for børn over 15 år

Filmen introduceres af ekstern lektor Russell Dees.

Tid: Tirsdag den 28. februar 2023, kl. 19.00-22.00

Sted: Cinemateket, Gothersgade 55, 1123 København K

Tilmelding sker ved billetkøb gennem Cinemateket – Entré 105 kr

Seneste