Uniavisen
Københavns Universitet
Uafhængig af ledelsen

Foredrag

Først skal vi grine, så tænke: Marc Abrahams fra IG NOBELPRISER

Foredrag — Marc Abrahams fra IG Nobelpriser i København

Info

Date & Time:

Place:
Teatermuseet i Hofteatret, Christiansborg Ridebane 18, 1218 København

Hosted by:
ScienceStories.dk/Litteraturhuset

Cost:
75 kr + gebyr

signup

Er det mon bedst at blive slået i hovedet med en tom eller en fuld ølflaske? Kan man lave diamanter af væske – især af tequila? Kan mennesker svømme hurtigst i vand eller sirup? Og hvorfor er det egentlig man spilder, når man går med en kop kaffe? Denne Science Salon tager dig med på en forrygende sjov og eftertænksom rejse ind i videnskabens verden. Vi får nemlig besøg af Marc Abrahams, manden bag ’Ig Nobelpriserne’, som uddeles for forskning, der ’først får dig til at grine – og dernæst tænke’.

Marc Abrahams er af Washington Post blevet kaldt ’the nation’s guru of academic grunge’, og med sin kombination af viden, samfundssind og humor er han et af den slags mennesker, man bliver umådeligt beriget af at være sammen med. Men hvorfor startede han Ig Nobelpriserne i første omgang? Hvordan kan det være, at tidligere Nobelprismodtagere (altså de rigtige Nobelprismodtagere) gerne stiller op for at overvære Ig Nobelpriserne? Kan en bh også bruges som en gasmaske? Og er det rigtigt, at jo mere inkompetent et menneske er – jo mere er det overbevist om sine egne formidable evner?

Kom og deltag i Science Salon-samtalen med Marc Abrahams. Vi tager udgangspunkt i det overordnede emne ’Vand’ – men vi garanterer, at med Marc Abrahams på scenen, så kommer vi langt udover det.

Aftenens vært er videnskabsjournalist, Line Friis Frederiksen.
Aftenens forestilling er på engelsk.

Seneste