Uniavisen
Københavns Universitet
Uafhængig af ledelsen

Debat

Medicin til alle - hvem har ansvaret?

Debat — Vidste du, at kun 10% af verdens forskning fokuserer på sygdomme, der udgør 90% af verdens sygdomsbyrde? Og at mellem ¼ og ⅓ af alle nye lægemidler kommer fra universiteter?

Info

Date & Time:

Place:
Panum, lokale 13.1.83 i Mærsk Tårnet

Hosted by:
UAEM (Universities Allied for Essential Medicines)

Cost:
Free

signup

Kom og vær med til et spændende debatevent, der stiller skarpt på et af de største udfordringer i sundhedssektoren!

Vidste du, at kun 10% af verdens forskning fokuserer på sygdomme, der udgør 90% af verdens sygdomsbyrde? Og at mellem ¼ og ⅓ af alle nye lægemidler kommer fra universiteter?

Men hvordan støtter virksomheder som Novo Nordisk Fonden egentlig forskning og sundhedssektoren? Skævvrides forskningen på offentlige universiteter, og hvordan påvirker det mulighederne for behandling i det danske sundhedsvæsen og på globalt plan?

Journalister fra Information, som har skrevet om Novo Nordisk Fondens rolle i den offentlige forskning og sundhed, samt Director for School of Global Health, Lena Skovgaard Andersen, vil være blandt deltagerne i debatten.

Kom og vær med til en spændende aften med diskussioner og indsigtsfulde perspektiver.

Vi glæder os til at se dig!

Der vil være kaffe og snacks og det er gratis at deltage

UAEM er en frivillig studenterorganisation, der arbejder med sundhed og lige adgang til livsnødvendig medicin for alle. Bl.a. kigger vi på, hvordan man kan sikre at den offentlige forskning på universiteterne gavner alle, også efter den har forladt universiteterne.

Seneste