Uniavisen
Københavns Universitet
Uafhængig af ledelsen

Foredrag

Mennesket bag portrættet

billede:

Foredrag — Portrætter som Mona Lisa er omgærdet med stor mystik. For selvom det måske virker simpelt at afbilde en person, kan portrætter være ligeså svære at blive kloge på som levende mennesker.

Info

Date & Time:

Place:
Geologisk Museum, Øster Voldgade 5-7, 1350 København K

Hosted by:
Parkmuseerne

Cost:
95 DKK

signup

Portrætter som Mona Lisa er omgærdet med stor mystik. For selvom det måske virker simpelt at afbilde en person, kan portrætter være ligeså svære at blive kloge på som levende mennesker. I aften møder du både borgerfruer og neandertalere og får indsigt i hvordan kunsten og naturvidenskaben skildrer mennesker og deres mange facetter.

Portræt og følelse – Guldalderens portrætter
Anna Schram Vejlby, Museumsinspektør, Den Hirschsprungske Samling

Se din indre abe i øjnene – Historien bag videnskabelige evolutionsportrætter
Peter C. Kjærgaard, Museumsdirektør, Statens Naturhistoriske Museum

Foredraget koster 95,- og inkluderer et glas vin i pausen.


Ansigt til ansigt – alle tiders portrætter

Oplev en kavalkade af historiske portrætter i kunst, film og naturvidenskab, når Parkmuseerne præsenterer et moderne blik på det ældgamle, men aktuelle fænomen.

Tre foredragsaftener tager dig med på en kalejdoskopisk rejse, hvor du over et glas vin møder museernes eksperter og får indblik i portrættets historie fra seks forskellige synsvinkler.

Samtidig præsenterer kvarterets museer intet mindre end fem udstillinger, tyve film og en lang række arrangementer om og med portrætter, du selv kan møde ansigt til ansigt.

Mere info: http://parkmuseerne.dk/ansigt-til-ansigt/

Seneste