Uniavisen
Københavns Universitet
Uafhængig af ledelsen

Foredrag

Min krop er mit laboratorium

Foredrag — Historien er fyldt med eksempler på videnskabsfolk, som har lagt krop til deres egne radikale eksperimenter i forsøget på at forstå kroppens hemmeligheder. Til denne Aftenkonsultation vil kurator Jacob Lillemose og historiker Malthe Bjerregaard diskutere udvalgte historiske og nutidige eksempler på, hvordan forskere og kunstnere enten selv har ageret forsøgskaniner eller har skabt fiktion om mennesker, som har været testpersoner for deres egne vilde eksperimenter.

Info

Date & Time:

Place:
Medicinsk Museion
Bredgade 62
1260 København K

Hosted by:
Medicinsk Museion

Cost:
100 DKK / stud. 75 DKK

signup

“[…] I am not going to repeat the experiment”
– Notat fra 1936 af læge Edwin Katskee efter han tog en overdosis kokain.

Historien er fyldt med eksempler på videnskabsfolk, som har lagt krop til deres egne radikale eksperimenter i forsøget på at forstå kroppens hemmeligheder. Nogle har overskåret deres egne nerver, andre har drukket bouillon af kolera-bakterier eller fyldt deres tarme med hydrogen. Også i fiktionens verden har der været interesse for at undersøge selv-eksperimentering. Hvem kender ikke historien om den respektable læge Dr. Jekyll, der ved at drikke en hjemmelavet mikstur forvandler sig til den afstumpede og modbydelige Mr. Hyde?
Til sæsonens første Aftenkonsultation vil kurator Jacob Lillemose og historiker Malthe Bjerregaard diskutere udvalgte historiske og nutidige eksempler på, hvordan forskere og kunstnere enten selv har ageret forsøgskaniner eller har skabt fiktion om mennesker, som har været testpersoner for deres egne vilde eksperimenter.

Talere:
Forsker og kurator Jacob Lillemose, Medicinsk Museion
Kurator Malthe Kouassi Bjeregaard, Medicinsk Museion

Foto: Wikimedia Commons: Fortepan / Kotnyek Antal

Seneste