Uniavisen
Københavns Universitet
Uafhængig af ledelsen

Rundvisning

Mit Tyskland - Annette Heick

Rundvisning — Få hendes historier om tysk julepynt, bilferie i ”Hitlers fodspor” og lejrskole i det lukkede DDR.

Info

Date & Time:

Place:
Ny Vestergade 10, 1471 København K

Hosted by:
Nationalmuseet

Cost:
50 kr. + entrébillet

signup

Annette Heick er med egne ord en rigtig ’tyskertøs’. Hendes bedste barndomsminder stammer fra sommerferierne i Harzen og Bayern. Her kørte familien på eventyr væk fra Autobahn og rundt i det idylliske, blomstrende landskab med bindingsværkhuse og tysk julepynt.

Bilferien er noget, hun har taget til sig og opdrager sine børn med. Det foregår i dag med mobiltelefon-forbud på bagsædet og hårrejsende historier om Hitler, når de kører afsted på de ferier, Annette har givet overskriften: “I Hitlers fodspor” og “Kold Krig i børnehøjde”. Der er faktisk en grund til, at børnene i dag slynger om sig med udtryk som “Ach, du lieber Augustin”.

Hør sangerinde Annette Heick fortælle om sin forkærlighed for det tyske, når hun deler ud af sine rejsetips. Om det lukkede DDR på en lejrskole i 1987 og om hvordan den store germanske kultur præger hendes hverdag. Er hun eksempelvis mest til tysk schlager eller til slagfærdig serieguf på Netflix? Få svaret den 16. november.

Tid: 16. november 2019 kl. 11.00 og 13.00
Varighed: 1 time.
Pris: 50 kr. + entrébillet
Bemærk: 25 pladser pr. rundvisning.

Billetter kan købes på: http://billet.natmus.dk/rundvisninger/mit-tyskland-med-anette-heick

’Mit Tyskland’ er personlige fortællinger om Tyskland set gennem otte danskeres øjne. Fælles for alle er, at de udover at være en del af den offentlige debat eller det danske kulturliv, også har en særlig tilknytning til Tyskland eller passion for tysk kultur.

Foto: Nationalmuseet

Seneste