Uniavisen
Københavns Universitet
Uafhængig af ledelsen

Rundvisning

Mit Tyskland - Hassan Preisler

Rundvisning — Få hans historie om koldkrigsbeskyttelsesrum, barnepigen Heidi og tårer, da muren faldt

Info

Date & Time:

Place:
Ny Vestergade 10, 1471 København K

Hosted by:
Nationalmuseet

Cost:
50 kr. + entrébillet

signup

Når Hassan Preisler slår øjnene op om morgenen, ser han direkte hen på to indrammede kobberstik med de danske konger Christian den 5. og Frederik den 5. Det er hans tyske forfader, Johan Martin Preisler, der graverede i kobberet i sin tid. Den gamle Preisler stammede oprindeligt fra Böhmen, men han endte i Kongens Lyngby nord for København i en stilling som hofkobberstikker.

Et par hundrede år senere forlader Hassan Preislers mor samme Lyngby for at søge lykken udenlands. I Cambridge møder hun Hassans pakistanske far, og den lille familie bosætter sig først i Bagsværd, senere i Bern og igen senere i Vestberlin. Det er her fra den muromkransede by, at Hassans første minder stammer fra.

Hans Tyskland er en fortælling om global hippiekultur, koldkrigsbeskyttelsesrum, 70’er rock, barnepigen Heidi, tysk privatskolekonservatisme og Knödel og Strudel. Og så bekender Hassan, at han var den eneste, der græd af sorg, IKKE af glæde, da murene omkring hans barndomshjem faldt 9. november 1989.

Tid: 24. november 2019 kl. 11.00 og 13.00
Varighed: 1 time.
Pris: 50 kr. + entrébillet
Bemærk: 25 pladser pr. rundvisning.

Billetter kan købes på: http://billet.natmus.dk/rundvisninger/mit-tyskland-med-hassan-preisler

’Mit Tyskland’ er personlige fortællinger om Tyskland set gennem otte danskeres øjne. Fælles for alle er, at de udover at være en del af den offentlige debat eller det danske kulturliv, også har en særlig tilknytning til Tyskland eller passion for tysk kultur.

Foto: Nationalmuseet

Seneste