Uniavisen
Københavns Universitet
Uafhængig af ledelsen

Rundvisning

Mit Tyskland – Knud Romer

Rundvisning — Få historien om dreng på Falster, der blev forvandlet til ”panerotisk naturmystiker”

Info

Date & Time:

Place:
Ny Vestergade 10, 1471 København K

Hosted by:
Nationalmuseet

Cost:
50 kr. + entrébillet

signup

Knud Romer er vokset op med det tyske sprog og den tyske kultur på Falster, hvor hans mor kom til fra Tyskland efter 2. Verdenskrig. Moderens baggrund har præget Knud Romers liv og forfatterskab. Han beskriver spændingerne mellem den danske og tyske baggrund i romanerne ”Den som blinker er bange for døden” og ”Kort over paradis”. For ham var Tyskland ”Das Land der Dichter und Denker”, og det tyske ophav dyppede ham som et glaseret æble i alt det, han elskede: Poesi, klassisk musik, kunst og kager.

Hør om et liv med den tyske historie og kultur – og litteraturen fra romantikken, der forvandlede en dreng på Falster til ”panerotisk naturmystiker” med en livslang drøm om at udkomme på det ypperste tyske forlag i Frankfurt: Insel Verlag – ”gudernes forlag”.

Tid: 1. februar 2020 kl. 11.00 og 13.00

Varighed: 1 time.

Pris: 50 kr. + entrébillet

Bemærk: 25 pladser pr. rundvisning.

Billetter kan købes på: http://billet.natmus.dk/rundvisninger/mit-tyskland-med-knud-romer

’Mit Tyskland’ er personlige fortællinger om Tyskland set gennem otte danskeres øjne. Fælles for alle er, at de udover at være en del af den offentlige debat eller det danske kulturliv, også har en særlig tilknytning til Tyskland eller passion for tysk kultur.

Foto: Nationalmuseet

Seneste