Uniavisen
Københavns Universitet
Uafhængig af ledelsen

Rundvisning

Morgenomvisning: Besøg familien Bohr

Rundvisning — Start dagen med friskbrygget morgenkaffe i rummene, hvor en af Danmarks bedst kendte videnskabsmænd voksede op. Medicinsk Museions bygninger husede fra 1842 Københavns Universitets medicinuddannelse, og var desuden bolig for de ansatte. I stueetagen var en fornem lejlighed, der blev videnskabsmanden og Nobelprisvinderen Niels Bohrs barndomshjem.

Info

Date & Time:

Place:
Medicinsk Museion
Bredgade 62
1220 København K

Hosted by:
Medicinsk Museion

Cost:
Free

signup

Start dagen med friskbrygget morgenkaffe i rummene, hvor en af Danmarks bedst kendte videnskabsmænd voksede op. Medicinsk Museions bygninger husede fra 1842 Københavns Universitets medicinuddannelse, og var desuden bolig for de ansatte. I stueetagen var en fornem lejlighed, der blev videnskabsmanden og Nobelprisvinderen Niels Bohrs barndomshjem.

Bygningen blev bygget i 1787 som Det Kongelige kirurgiske Akademi – en skole for unge aspirerende kirurger. Senere har generationer af medicinstuderende fået undervisning i anatomi, fysiologi og kemi i huset. Stueetagen var en prægtig privatbolig til professoren, og fra 1886 til 1911 var det professor Christian Bohr og hans familie, der levede i de smukke stuer. Sønnen Niels voksede op i museets billetsalg, legede i udstillingerne og spillede fodbold med sin bror i gården.

Hør historien om en ekstraordinær dansk videnskabsfamilies dagligliv og videnskabelige bedrifter, når museumsinspektør Anne Bernth fortæller akademibygningens historie som hjem for en ikke helt almindelig familie.

Morgenomvisningen er gratis, men tilmelding er nødvendig. Send en mail til anesignegreen@sund.ku.dk.

Seneste