Uniavisen
Københavns Universitet
Uafhængig af ledelsen

Rundvisning

Morgenomvisning: Et filosofisk blik på museets ting

Rundvisning — Medicinsk Museion er et hus fyldt med ting. Ting som ikke længere bliver brugt i lægevidenskabelig praksis og forskning, men som stadig har værdi for nutiden og eftertiden. Men hvad kan forældet laboratorieudstyr og nedbrudte organer på et museum?

Info

Date & Time:

Place:
Medicinsk Museion
Bredgade 62
1260 København

Hosted by:
Medicinsk Museion

Cost:
45 DKK

signup

Medicinsk Museion er et hus fyldt med ting. Ting som ikke længere bliver brugt i lægevidenskabelig praksis og forskning, men som stadig har værdi for nutiden og eftertiden. Men hvad kan forældet laboratorieudstyr og nedbrudte organer på et museum? Hvad er tingenes potentiale?

På denne omvisning vil filosof Martin Grünfeld tage jer rundt i huset og diskutere hvad museets ting kan. Sammen ser vi på medicinske instrumenter, døde laboratoriemus, afføring fra en kolerapatient og meget mere for at undersøge tingenes evne til at formidle historier, påvirke os og vække undren eller væmmelse, og give os viden. Kom med på en omvisning, der udforsker museets mangfoldighed – medbring blot din nysgerrighed og lyst til at reflektere over Medicinsk Museions ting.

Foto: Wellcome Collection

Seneste