Uniavisen
Københavns Universitet
Uafhængig af ledelsen

Debat

Når demokratier smuldrer i Europa – hvad gør EU?

Debat — Der er pres på demokrati og menneskerettigheder i flere og flere EU-lande. Hvad kan EU og Danmark gøre for at beskytte LGBT+ rettigheder og stikke en kæp i hjulet på Orban og Europas andre homofobiske autokrater?

Info

Date & Time:

Place:
Københavns Universitet, CSS, Øster Farimagsgade 5B – lokale 4.2.26

Hosted by:
Center For Europæisk Politik, Reclaim, LGBT+ Danmark og European Horizons

Cost:
Free

LGBT+ personer står ofte for skud, når autokratiske tendenser vinder indpas. Hate-speech og anti-LGBT-lovgivning går hånd i hånd med reformer, der undergraver domstolenes uafhængighed, det frie civilsamfund og den kritiske presse. Det står værst til i Ungarn, men trenden spreder sig i blandt andet Slovakiet, Rumænien og Italien.
Hvad stiller vi op? Og hvad kan EU og Danmark gøre for at beskytte LGBT+ rettigheder og stikke en kæp i hjulet på Orban og Europas andre homofobiske autokrater?

Kom forbi til fyraftenssamtale om dette med: Eszter Polgári, direktør for det juridiske arbejde i Háttér, Ungarns største LGBT+ NGO. Andras Léderer, chef for advocacy i Ungarns Helsinki Komité, ekspert i Ungarns demokratiske tilbagegang og LGBT+ aktivist. Martin Lidegaard, politisk leder for de Radikale og tidligere udenrigsminister.
Professor Marlene Wind, leder af Center for Europæisk Politik på Københavns Universitet, sætter scenen og modererer samtalen.

Arrangementet er et samarbejde mellem Center For Europæisk Politik, Reclaim, LGBT+ Danmark og European Horizons.

Seneste