Uniavisen
Københavns Universitet
Uafhængig af ledelsen

Foredrag

”Når jeg skriver er jeg på svampejagt”

Foredrag — LiT.House sætter fokus på en af den finske litteraturs mest fascinerende skikkelser, nemlig digteren og prosaisten Pentti Saarikoski (1937-1983). Peter Laugesen, Hanne Højgaard Viemose og Peter Højrup vil præsentere os for forfatterskabet samt læse op af og diskutere deres yndlingspassager fra Saarikoskis lyrik og prosa.

Info

Date & Time:

Place:
Drejers Klub, 1.sal.
KUB Søndre Campus
Karen Blixens Plads 7
2300 KBH S

Hosted by:
LiT.House

Cost:
Free

I anledningen af 100-året for Finlands selvstændighed som republik sætter LiT.House fokus på en af den finske litteraturs mest fascinerende skikkelser, nemlig digteren og prosaisten Pentti Saarikoski (1937-1983).I sin levetid var Saarikoski et litterært ikon, konstant overvåget af den finske sladderpresse, der rapporterede ihærdigt fra hans herostratiske drukture og udsvævende privatliv, som også fylder en god del i hans ofte selvbiografiske bøger.

Lyrikeren Peter Laugesen, der har fulgt Saarikoski siden 60’erne, vil give en introduktion til forfatterskabet. I hans selskab finder vi Hanne Højgaard Viemose, der bl.a. har skrevet romanen Mado i 2015, og Peter Højrup, som bl.a. har skrevet romanen Island i 2014, og har været med til at udgive Saarikoskis værker på Forlaget Basilisk.

Sammen vil de læse op af og diskutere deres yndlingspassager fra Saarikoskis lyrik og prosa.

Seneste