Uniavisen
Københavns Universitet
Uafhængig af ledelsen

Foredrag

Når naboen er diktator

Foredrag — Uffe Ellemann-Jensen, Per Stig Møller og journalist Mette Fugl i samtale om årene efter Berlinmuren blev banket i stykker.

Info

Date & Time:

Place:
Ny Vestergade 10, 1471 København K

Hosted by:
Nationalmuseet

Cost:
50 kr. + entré til museet

signup

Efter euforien den 9. November 1989, hvor Berlinmuren blev banket i stykker og det jerntæppe, der delte os, blev revet væk, har vi med svingende optimisme spurgt os selv, om det virkelig lysnede i øst? Vi var overbeviste dengang i 1989. Bevægede vidner til begivenhederne. Der var en fremtid, ingen havde forudset. Håbets Europa. Det var en stjernestund. For det er ikke mere end 30 år siden, Danmarks nabo var en kommunistisk diktaturstat.

Hvordan agerer man politisk, når naboen lukker folket inde og holder det i et jerngreb? Daværende udenrigsminister Uffe Ellemann-Jensen husker det tydeligt – både tiden med DDR, men også dagen den 9. november i Udenrigsministeriet på Asiatisk Plads, da man hører nyheden om Murens kollaps.

Erindringen står også helt klar hos journalist Mette Fugl. Hun var reporter og vært på TV-avisen og senere DR’s Europakorrespondent, hvor det genforenede Tyskland snart bliver Europas kompas – både moralsk og politisk. Denne eftermiddag samler hun trådene op med de to tidligere udenrigsministre Uffe Ellemann-Jensen og Per Stig Møller, der fortæller om dansk udenrigspolitik før og efter Murens fald.

Pris: 50 kr. + entré til museet.

Foto: Morgana Bartolomei / Unsplash

Seneste