Uniavisen
Københavns Universitet
Uafhængig af ledelsen

Foredrag

Niels Brunse taler om tro

billede: Krestine Haveman

Foredrag — Torsdag d. 11. november kl.19.30 taler den prisbelønnede Shakespeareoversætter og digter, Niels Brunse, om tro i Blovstrød Sognegård.

Info

Date & Time:

Place:
Blovstrød Sognegård
Kærvej 20, 3450 Allerød

Hosted by:
Blovstrød Kirke

Cost:
Free

Niels Brunse fortæller om troen:” Troen er for mig en ”vederfarelse” – den er ikke noget, der skal læres eller indøves.”

Dette synspunkt vil Brunse uddybe i sit foredrag, hvor han også vil fortælle om sit syn på gudstjenesten. Gudstjenesten, som han på mange måder ikke mener, man skal pille ved, da de forskellige led er ærværdige og indtrængende i kraft af den enormt lange tradition, de repræsenterer.

Man må så leve med, at de kan være delvist uforståelige. Hvilket kan være svært. For i det almindelige liv vil Niels Brunse gerne kunne gå i kirke uden at skulle aflevere hovedet i våbenhuset. Han er døbt og konfirmeret som det sig hør og bør for en årgang ’49, men da flowerpowerbevægelsen bølgede ind over landet i tresserne, meldte den unge gymnasieelev sig ud af folkekirken. I foredraget får vi indblik i, hvordan det kulturkristne, frie liv – uden tyngden af al det religiøse ragelse – stille og roligt bragte ham tilbage på kirkekontoret, hvor han, efter 28 års pause, meldte sig ind igen.

 

Til grund for aftenens foredrag ligger Niels Brunses bog ”Tro er ikke viden”,  der

udkom på Forlaget Eksistensen i 2020 under fællestitlen ”Kristendommen ifølge …”.

 

Til foredraget vil være muligt at købe bogen til nedsat pris.

Seneste