Uniavisen
Københavns Universitet
Uafhængig af ledelsen

Forelæsning

Norden kalder – Johan Chr. Nord

Forelæsning — Glæd dig til en aften i selskab med Johan Chr. Nord, der den 16. april udkommer med bogen NORDEN KALDER – ÅBENT AFSKEDSBREV TIL DEN KRISTNE KIRKE.

Info

Date & Time:

Place:
Eksistensen
Frederiksberg Allé 10
1820 Frederiksberg

Hosted by:
Eksistensen

Cost:
Free

I Norden kalderfortæller Johan Chr. Nord en personlig og principiel fortælling om at tage afsked og bevæge sig hjemad. Nord er tidligere grundtvigsk valgmenighedspræst, men forlod i sommeren 2018 sit præsteembede, for at vedstå sig sit hedenske, naturreligiøse grundsyn og bekende sig til Nordens eget åndsliv. Med bogen aflægger Nord et skriftligt vidnesbyrd om denne selvbesindelse og forvandling.

Fra bogen:
”Denne bog er opstået i mig, fordi jeg har gjort mig erfaringer med, hvad der virker og ikke virker for mig, og fordi de erfaringer har fået mig til at træffe en omfattende og gennemgribende afgørelse for mit videre liv, nemlig at tage afsked med både mit præsteembede og min bekendelse til kristendommen – for i stedet at bevæge mig hjemad mod dét, jeg er kommet til at forstå og fornemme som et ægte nordisk åndsliv. Hovedsagen er, at jeg føler, der er blevet kaldt på mig; altså, at de kræfter, som vi med et dansk dagligdagsudtryk kunne kalde de højere magter, har råbt mig an og gjort krav på min opmærksomhed.
Til sidst valgte jeg at svare dem. Det var – jysk udtrykt – ikke nogen nem beslutning. Men den var nødvendig og har allerede fået glædelige følger.”

Arrangementet er gratis, og Eksistensen byder på et glas vin.

Seneste